شکلدهی فلزات | فلزکاری
فلزکاری فرایند کار کردن با فلز برای ساخت یا مونتاژ محصولات فلزی است. فلزکاری بخش بزرگ از علوم و تمدن امروزه بشریت است. این علم مطالعه خاصیتهای تمامی فلزات را دربر میگیرد. این صنعت به دو بخش تقسیم گردیده است. اول جدا و خالص ساختن از سایر عناصر و دوم شکل دادن پس ازذوب. هم اکنون بیش از (۷۰)درصد فلزات مورد نیاز از سنگهای فلزخیز استخراج شده و پس از پروسه جداسازی در صنایع گوناگون به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. اکثر فلزات به شکل ترکیب شیمیایی و یا مخلوط میباشند. مثلاً مس در ۲۵۰ نوع سنگ پیدا میشود، از این میان شماری از کانیها از اهمیتی ویزه برخوردارند، زیرا فراوانترین کانی اصلی مس میباشند. همانند کالکوپیریت، کالکوسیت، کولین، بورنیت، مس طبیعی، مالاکیت، آزرویت. اغلب فلزات با حرارت دادن و گروهی با واکنش شیمیایی از هم جدا میشوند.
فلزات رنگین طاهرزاده متخصص در زمینه تراشکاری، فلزکاری و ساخت قطعات برنجی، آلومینیومی و تفلونی می باشد و اماده دریافت سفارشات شما عزیزان می باشد.
تاریخچه فلزکاری
تحقیقات باستانشناسی نشان داده که در عصر باستان سفال هنوز برتری خود را بر فلز نشان میدهد ولی به تدریج انسانها به قابلیتهای گوناگون و خواص متعدد فلزات از قبیل قابلیت گداز، سختی، استحکام و دوام پی بردهاند. به طوری که در ساخت برخی از آلات و ادوات شکار و جنگ و کشاورزی فلز را جانشین استخوان و سنگ و چوب و سفال نمودهاند؛ بنابراین از آغاز کاربرد فلز در هزاره هشتم پیش از میلاد، اشیاء فلزی در ترکیب بندی و شکل گیری تمدن بشری سهم عمدهای داشته و نقش خاصی را ایفا کرده و بعنوان جزئی از لوازم ضروری زندگی انسانها همواره با او بوده است. فلز به علت ثبات، دوام، مقاومت، عدم ضربه پذیری و شکستن و باقیماندن به صورت اولیه خود میتواند به عنوان مهمترین مدرک در پژوهشهای علمی، تاریخی، و باستانشناسی مورد استفاده قرار گیرد.
تنها موردی که باعث از بین رفتن اشیاء فلزی قدیمی گردیده سودجویی افراد بی اطلاع بوده که بخاطر طمع اشیاء فلزی گران بها را پس از حفاری ذوب کرده و به صورت شمش ناب درآورده و در بازارهای فروختهاند.
صنایع دستی
وسایلی که با دست ساخته شود به نام صنایع فلزی دستی یاد میشود. رشته تراشکاری، فرز کاری در صنایع خفیفه و ظریفه بکار میرود بخصوص در فلز کاری طلا، مس و نقره این رشتهها معروف اند. یکی از دورههای مهم این صنعت و هنر، فلزکاری دوره صفوی بوده است.