مقاومت به عامل های ویژه خورنده . آلیاژ 18 قیراط حاوی شرایط وزنی 75% Au ، مترادف با 50 تا 60 در % Au، مقاوم به از جلا افتادگی، در اتمسفرهای داخلی یا درونی (indoor atmospheres) . و احتمال عدم مقاومت در برابر شرایط در معرض محیطی شهری (outdoor urban) است. آنها مقاوم به اسیدهای هیدروکلریک، سولفوریک و نیتریک و همچنین کلرید فریک بوده لیکن به صورت سریعی در «برخورد /خورنده» با مخلوط اسیدهای هیدروکلریک نیتریک (تیزاب سلطانی / aqua-regia) و به صورت آهسته با مخلوط سیانیدهای آلکالی. بعلاوه هوا و سایر عامل های اکسید کننده قرار می گیرند.
آنها هرگاه در اسید هیدروکلریک یا محلولهای سیانیدیک حالت آندیک (Anodic) می سازند نیز در برخورد خورنده قرار می گیرند. آلیاژهای 14 قیراط حاوی 58.33 % A (بر مبنای وزن) یعنی حدود 40 تا 30 در %Au در مسیر و حوزه نزدیک به موقعیت اعلام شده ای هستند که اصالت کاری آنها سریعاً کاهش می یابد. آنها در هوا به آهستگی از جلا می افتند. اما بعلت عنصر رنگ این موضوع آشکار نخواهد بود. آنها اگر در تنش های به فرم آزاد قرار گیرند به طور کامل مقاوم به اسید نیتریک یا کلرید فریک خواهند بود. اما این آلیاژها اگر با تنش بالا مواجه شوند امکان دارد به وسیله خوردگی های مختلف و تغییرات ترک یابند. در این حال ترک ممکن است. حتی در نبود یک خوردگی نیز رخ دهد. این فلزات هرگاه در داخل تنش باشند جیوه برای آلیاژهای نوع 14 قیراط از نظر مقابله با ترک مناسبب می شود. کاهش محتوای طلا، حتی در قیراط های بیش از 12 تا 1 (حدود 20 در %Au ) منجر به رشد گزینه کاهشی (به صورت صریح با یک نسبت) در مقاومت به اسیدها افزایش حساسیت عکس العملی به از جلا افتادگی و در نهایت حساسیت به ترک تنش-خوردگی خواهد شد.
مقاومت به خوردگی برخی از این آلیاژها ممکن است با عملیات ایج ( aging) کم شدگاه به گاه بالا رود.
تیب های آلیاژی عمده آلیاژهای رنگین و مهم تجارتی. برای کارهای جواهری و دندان پزشکی با یک سیستم پایه فرکونسی مکرر در طلا - نقره - مس ( به شکل 1 توجه شود). با اضافه سازی روی و گاهی اوقات نیکل (برای آلیاژهای جواهری) و پالادیوم و پلاتینیوم (برای آلیاژهای دندان پزشکی) اصلاح شده و بهبود می یابند. در دیاگرام سه فازternary Phase diagram) ) معرفی شده فیلد یا میدان دو فاز مربوط به مس نقره توسعه مناسبی در سمت طلای دیاگرام نشان داده و دارد (شکل 2 مشاهده شود).
آلیاژهای تک فاز در سطح محلول یکپارچه در هر دو متریال سمت یداگرام نقره- غنی شده و مسی- غنی شده عموما نرم و غیر قابل سختی اند. این امر بجرالیاژهای طلا - مس مورد سفارش برای سخت سازی و تقریبا حاوی 75% Au است الیاژهای دو فاز نزدیک شده محدوده تک فاز هرگاه در آنیل شده و احتمالاً به وسیله آنیل محلول رسوب سختی کوئنج و ایج در ( 600
تا 500)
315 تا 260 شده باشند کاملا هستند. آلیاژهای قرار گرفته در داخل حوزه دو فاز در شرایط آنیل شده سخت تر هستند شکل 3، اثر ترکیب شیمیایی بر سختی ، مربوط به آلیاژهای طلا - نقره - مس و در داخل سه سطح قیراطی (three karat levels) را نشان می دهد .
رنگ های نشان داده شده در دیاگرام سه تایی ممکن است به وسیله اضافه سازی سایر عناصر متالیک اصلا شده و یا بهبود یابند. روی به صورت فرکونسی ( پیاپی) و به دلایل زیر به آلیاژهای طلا - نقره - مس اضافه می شود :
(a)به عنوان اکسیدزدا
(b)در شفاف تر سازی رنگ ( این امر می تواند آلیاژهای مایل به قرمز و بیشتر زرد را بسازد)
(c)در کمتر شدن سختی، که ممکن است در خنک سازی به وسیله هوا رخ دهد و
(d)در کمتر شدن درجه حرارت ذوب برای لحیم طلا
در جائی که تمایل به کاهش سایز دانه در آلیاژهای طلا - نقره - مس، وجود دارد د صدهای ترک ایردیوم، رودیوم. بعلاوه رودنیوم مورد استفاده خواهد یافت؛ این امر به ویژه در فیلدهای دندان پزشکی و در پالایش ساختار مطرح است. گاهی در آلیاژهای جواهری کار شده (wrought jewelry alloys) برخی اضافه سازی ها نیز مورد تمایل قرار دارند زیرا موجب کاهش نسبیت رشدانه میشوند. در این رابطه یک مقدار اندک از کبالت و یا تمایل کمتر به آهن می تواند برای به انجام رسانیدن آنها مورد استفاده قرار گیرد نیکل نیز در این جهت مقداری موثر خواهد بود لیکن حل پذیری آن به ویژه در آلیاژهای کم نقره نسبتاً بالا است .
اضافه کردن درصد قابل توجه نیکل موجب رها یا آزاد شدن رنگ و افزایش سختی محلول یکپارچه می گردد آهن ممکن است سبب ناخالصی شده و همچنین کبالت و نیکل فازهای قابل حل اندک یا برخی اکسیدازها را فرم می دهند .
آليات طلا نقره 18 قیراظ (Karat 18) یک رنگ سبز خوب خواهد داشت. اما این آلیاژ برای مصارف عمومی (بخصوص بعنوان یک پلیت نهایی) بسیار نرم است در صورتی که آلیاژ طلا- مس 18 قیراط به علت نیاز به سعی در حالت انتقال (در شرایط جامد ordering-transformation) درکار پر زحمت خواهد شد. آلیاژهای طلای 18 قیراط تیپ طلا - نقره - مس. از نظر رنگ زرد می باشند. یک رنج وسیع تری از رنگ ها در آلیاژهای 10 تا 14 قیراط در دسترس است.
به دلیل اینکه خواص آلیاژهای10-14 قیراط کنترل بیشتری هستند. بنابراین عدم توجه به محتوی طلا می تواند موجب معکوس شدن حالت این آلیاژها شود. این عمل از یک محتوی طلا به محتوی دیگر آن با خواص مشابه یا با اضافه سازی طلای خالصی به آلیاژهای کم قیراط و یا با اضافه سازی آلیاژهای (bsea alloy ) استاندارد به طلای پر قیراط انجام می گیرد.
استفاده های تیپیک و نمونه . این آلیاژها عموما مورد استفاده در جواهر آلات دارند. لیکن گاهی اوقات مورد استفاده برای رینگ های سرشی (sip rings) و بروس های ویژه وسایل الکتریکی نیز قرار می گیرند. قطعات این آلیاژها ممکن است ریخته گری شده تولید با رول و یا کشیده شده ( از نمونه خام اولیه) باشند. و یا از مواد یا متریال روکش شده ای شامل یک لایه از طلا در یک یا دو طرف یک هسته ی ساخته شده از نقره نیکل ، نیکل خالص پروتز یا برنج باشند. معین بودن این آلیاژها می تواند از متد موقعیت الکترود ( روش ته نشین الکتریکی) باشد. گاهی اوقات روکش ها نیز با روش موقعیت الکترود ( electrode position ). پس از حرارت دهی ، به دلیل نفوذ به فلز زیرین یا زمینه تولید می شوند .